Tuesday, 2021-04-20, 11:17 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"    С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

2014/2015 г./м.септември -м. декември/

   А К Т У А Л Н О


             Последният учебен ден преди Коледа- 23 декември 2014г., беше изпълнен с предпразнични  прояви и настроение.  

            Ученическият съвет подготви специално предаване- коледен поздрав към всички учители и ученици, което беше излъчено по училищната озвучителна систе

           Голяма радост у  учениците  предизвика изненадата , която училищното ръководство им подготви - награда торта за оригинална и красива коледна украса за всеки клас.

           Малките ученици от първи и втори клас посрещнаха Дядо Коледа с песни и стихчета, а той от своя страна им подари торбички с лакомства.

           За всички ученици от училището се организира празнична дискотека с дисководещ, която се спонсорира от Фирма "Агроном".


КОЛЕДЕН БЛАГОСЛОВ

         

В навечерието на големия християнски празник  Коледа    благослов  към жителите на Бозвелийско чрез своя спектакъл отправиха учениците от трети и четвърти клас на ОУ“Васил Левски“, деца от ЦДГ „Щастливо детство“,  представители на Пенсионерски клуб „Вяра“ и Читалище „Пробуда“.

        Общоселското тържество, което се проведе на 23 декември ,   започна с поздрав от стихове и песен, подготвени  от жените от Читалището и Пенсионерския клуб. С  голяма артистичност третокласниците и четвъртокласниците представиха възстановка на Бъдни вечер и обичая „Коледуване“. Децата от детската градина се представиха със сурвакарски  танц, след което сурвакаха гостите и изпълниха сурвакарски стихове. Дядо Коледа раздаде торбички с лакомства на всички деца, участвали в тържеството.

        Своите предколедни поздрави и пожелания към присъстващите отправиха г-н Николов- директор на училището, г-жа Ст.Дончева – председател на Пенсионерския клуб, кметът на селото- г-н Ж.Панев. От името на читалищното ръководство кметът на селото награди с книги учениците, които през отминаващата година са били  най- активни читатели  в библиотеката  и  са участвали    в мероприятията на читалището, а именно: Станимира и Иван  от четвърти клас, Стелиян , Хамид , Атанас  и Филип   от трети клас.

Вижте снимки от тържеството тук.


       В очакване на Коледа  елхи, гирлянди, коледни картички, снежинки и  сурвачки украсиха класните стаи и коридорите на училището . Всяка една класна стая грейна в богата оригинална украса, което много затрудни комисията, която трябваше да направи класацията в конкурса "Коледна украса на класна стая". В крайна сметка комисията взе решение всички класове да бъдат наградени за вложеното старание и естетика в украсата. Най- красивите коледни картички, сурвачки и сувенири,  изработени от учениците бяха подредени в училищната коледна изложба.

         

Повече снимки вижте тук.


           Националната програма "ИКТ в училище  2014" има за цел обновяване на информационните и  комуникационни технологии в българските училища като предоставя разнообразен хардуер и реализиране на  различни технологични дейности според необходимостта и избора на конкретното училище. Нашето училище също кандидатства и беше включено в  тази национална програма.

         През месец ноември 2014 г. всички класни стаи и кабинети в училището ни бяха оборудвани с мултимедийни проектори и интерактивни дъски . Проведено беше обучение на педагогическия персонал за работа с новата техника. Наличието на тези нови технологии,   на безжичен интернет в класните стаи, както и желанието , с което педагогическите специалисти  започнаха да ги използват в ежедневната си работа са  добри предпоставки за провеждането на модерен и по- ефективен образователен процес в училището ни.

 

 

 


 

 

ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ  И СОЛИДАРНОСТ В УЧИЛИЩЕ , ВМЕСТО АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ

       С този призив Ученическият съвет се обърна към всички ученици в училището ни в навечерието на 16 ноември- Международният ден на толерантността. На 14 ноември 2014г. в  на мероприятие, подготвено от Ученическия съвет,  учениците от всички класове  бяха запознати с историята на този ден и заедно повториха  принципите на толерантността  и солидарността, които са основата на  доброто съжителстване . Класните ръководители прочетоха пред класовете Обръщението на ученическия съвет /под формата на листовка/ по този повод.

      В класните стаи се подредиха кътове и  плакати , в  които се призовава за повече толерантност в отношенията между хората. В коридорите на училището бяха окачени гирлянди от ръчичките на учениците от начална степен и посланията за търпимост, доброжелателност, разбиране, искреност и солидарност. Малките ученици  се закичиха  с баджове, изображенията и надписите  върху които също призоваваха за доброта и единство , въпреки различията помежду им.

 

Снимки- тук.


 

         

 

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия.  През настоящата 2014 година този ден е 16-ти  ноември. За отбелязването на този ден училищната Комисия по БДП е обсъди и набеляза мероприятия на училищно ниво и в отделните класове и създаде организация за провеждането им в седмиците преди 16 ноември.    Целта  беше да се обостри вниманието на всеки ученик към собственото му поведение на пътя с оглед безопасността му.

 На 11 ноември 2014 г. учениците от начална степен се срещнаха с  ПИ Пламен Пейчев-  от  Охранителна  полиция при  РУП гр.Провадия, който припомни основните правила за поведение им на улицата като пешеходци, като пътници в превозни средства и при управление на велосипеди. Учениците бяха запознати и с работата на пътните полицаи, полицейския автомобил и специалните светлинни и звукови сигнали, с които участниците в пътното движение трябва да се съобразяват.             

                                
                                             

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От няколко седмици преди часовете, в голямото междучасие и след часовете  на главния път пред училището дежурят ученици със сигнални светлоотразителни жилетки. Те следят за безопасното поведение на учениците на пътя и им припомнят правилата за пресичане.

     На табло във фоайето на училището Комисията по БДП  подреди материали, свързани с безопасното движение на децата по пътищата.

 

 

               

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

Подреди се и изложба от рисунки на ученици от начална степен на тема:"Децата на пътя".

              На 13 ноември 2014 г. се проведе родителска среща с родителите на първокласниците и второкласниците на тема"Безопасният път на ученика до училище".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки- тук.


 

 

 

 

От 5 ноември 2014 г. в нашето училище започнаха доставките

по Европейската схема "Училищен плод" .

     Грижата за здравето на децата чрез трайно увеличаване на дела на плодовете и зеленчуците в храненето на учениците , особено във възрастта на формирането на хранителни навици е общата цел на тази схема. В периода до края на учебната година два пъти седмично учениците от начална степен ще получават пресни ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви , домати, краставици и моркови.

   Европейската схема за предлагане на плодове в училищата е финансирана от Бюджета на Република България/Държавен фонд "Земеделие" с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

 

 

 


 

    

 


 

   НАШИТЕ МОМЧЕТА СЕ ПРЕДСТАВИХА ДОСТОЙНО  

 

НА  ОБЩИНСКИЯ  ЕСЕНЕН  КРОС

 

      На 30 октомври 2014 г. в Провадия се проведе общински есенен крос, организиран от Общински детски комплекс - Провадия, по случай Деня на народните будители-1 ноември. Община Провадия осигури тениски с лика на будители за участниците в кроса и преподавателите по физическо възпитание и спорт, медали и грамоти.В състезанието взеха участие 89 състезатели от  I ОУ "Хр.Смирненски" гр. Провадия, II ОУ "Иван Вазов" гр. Провадия, СОУ "Д. Благоев" гр. Провадия, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Блъсково, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Градинарово, ОУ "Васил Левски" с. Бозвелийско, ПГХРТ "Цар Симеон Велики" гр. Провадия  и ПГСС "Земя" гр. Провадия. В оспорваната надпревара нашите момчета- Красимир Ивайлов, Севдалин Красимиров, Събин Миланов и Тахир Раим заеха четвърто място. Браво, момчета!

 

 


 

 

 

 

                                                        ХЕЛУИН ПАРТИ

 

 

 

 

 В навечерието на Хелуин в ПИГ се организира Хелуин парти, на което участниците от всички групи- начален и среден курс показаха оригинални костюми,маски и грим. Събитието предизвика много положителни емоции у всички участници.

Снимки от събитието- тук.


 

Фестивалът "Златна тиква" се проведе на 30 октомври 2014 г. в ОДК  гр.Провадия.  Учениците от нашето училище се представиха отлично  със свои оригинални творения в трите направления: "Артистична аранжировка на тиква с природни материали", " Тиквен фенер" и "Тиква като приказен герой". Всички ученици и ръководители бяха наградени с грамоти.

 

Ето имената на участниците, класирани на призовите места:

НАПРАВЛЕНИЕ "АРТИСТИЧНА АРАНЖИРОВКА НА ТИКВА"

I място: Ема Галинова и Емилия Виолинова

II място:Рейхан Тодорова, Теодора Димитрова и Атие Сабри

III място:Фетие Димитрова, Айше Ахмедова и Атанас Виолинов

             Петромир Атанасов и Неделин Недков

 

НАПРАВЛЕНИЕ "ТИКВЕН ФЕНЕР"

I място:Михаела Йорданова и Михаил Трифонов

НАПРАВЛЕНИЕ"ТИКВАТА КАТО ПРИКАЗЕН ГЕРОЙ"

I място: Андриана Ганчева

II място:Иван Недков и Михаил Тодоров

III място: Демирка Христова

              Хамид Караджа

Снимки- тук.

 


ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ- 1 НОЕМВРИ

в нашето училище  беше отбелязан в часовете на класа и в занятията на ПИГ . С презентации, четене на художествени творби и исторически текстове бяха припомнени имената и делата на редица български просветители, книжовници и борци за национално освобождение, оставили светла диря в българската история.

                                     Снимки- тук.

 


        Победителят в училищното съревнование "Клас на годината"-учебна 2013/2014г. - миналогодишният шести клас с класен ръководител г-жа Л.Христова, "учениците на годината" от начална степен, както и момичетата, участвали в лазаруването, бяха наградени от училищното ръководство с екскурзия. Екскурзията се проведе на 25 октомври по маршрут, включващ гр.Варна и гр.Балчик. Особен интерес предизвика у всички ученици  посещението в Ботаническата градина в Балчик. Въпреки,  че времето беше студено и дъждовно ,  екскурзията  ще се запомни и с интересните места, които се посетиха и с емоциите, които донесе на всички участници.

Снимки от екскурзията- тук.

                             

                                                                                 

 

 

 

      

 

 

 

 

 


 

 

15 септември- тържествено откриване на учебната годинa

                                     

Първият учебен ден в нашето училище започна с издигане на националния флаг. Присъстващите  бяха поздравени с кратка програма. Директорът на училището-г-н Николов пожела успешна и ползотворна учебна година на всички ученици и учители.              

     Първи училищния праг прекрачиха първокласниците, след което в празнично украсената класна  стая бяха посрещнати от  първите си учителки-г-жа Т.Иванова и г-жа Д.Сарова.

Снимки от събитието може да видите тук.

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930