Tuesday, 2021-04-20, 10:13 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"    С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

2014/ 2015г. /м.март- м.юни/

        15.06.2015 г.                                                НА ДОБЪР ЧАС , ОСМОКЛАСНИЦИ

       Последните  дни от учебната година бяха най- очаквани от осмокласниците. На 12 юни 2015 г. в ресторант Бохеми, Провадия се състоя прощалното им парти.На вълнуващото събитие бяха поканени настоящи и бивши учители и приятели на осмокласниците.

      На 15 юни г-н Н.Николов- директор на училището на специално организирано училищно тържество  връчи  на абитуриентите  свидетелствата им за завършено основно образование .

      Последни се разделиха със своите  ученици г-н Петров- класен ръководител и г-жа Ж. Станчева - възпитател на осми клас. На изпращането абитуриентите бяха изненадани с вълнуващ видеоклип със снимки   от всичките им  години в училище и с грамоти със забавни номинации.

 

СНИМКИ - ЗАКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА И ИЗПРАЩАНЕ НА ОСМИ КЛАС!

 

СНИМКИ- ПРОЩАЛНО ПАРТИ


                                          

    

 


     

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ СЕ ПРЕДСТАВИХА ДОБРЕ НА ИЗПИТИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ

 

         Четвъртокласниците  с класен ръководител г-жа Лазарова и възпитател г-жа Добрева показаха добри резултати на тестовете от националното външно оценяване.Най- добър е успехът по човекът и природата- средно за класа добър 4,43. Най- много учениците са се затруднили по математика. По този предмет успехът е 3,95 По български език  успехът е 4,15, по човекът и обществото- 4,07.  Отлично се представиха на всички тестове Иван Недков, Михаил Тодоров и Станимира Диянова.    

 

 

 


 28.05.2015г.

ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА

 

 

         На прага на лятната ваканция учениците от трети и четвърти клас посетиха библиотеката в читалището.  Представени бяха закупените нови детски книжки, една част от тях от списъците на децата с препоръчителна литература за лятото.  Читалищните деятелки запознаха децата и с плана  за работа и с мероприятията, които се предвиждат да се проведат през ваканцията с тях, както и с работата  със самодейните колективи и съхраняване на традициите и обичаите в селото Бозвелийско.
 

СНИМКИ!

 


21.05.2015г.                                                    СПОРТЕН   ПРАЗНИК

     В навечерието на 24 май-Денят на славянската писменост и българската просвета и култура, се проведе спортен празник. Състезанието в различните игри беше оспорвано.

     Неделин Недков от седми клас зае първото място в състезанието с велосипеди , включващо и спазване на различни правила за безопасно движение по пътищата.

    Ето и останалите победители:

крос момичета- Ангелина Стоянова от седми клас;

крос момчета-  четвърти - осми клас- Атанас Анатолиев от шести клас;

крос момчета- седми-осми клас- Иван Манолов от седми клас.

   В начална степен се проведе турнир по народна топка. Победители станаха учениците от четвърти клас.

   Проведе се и футболна среща със сборни отбори от момчета от  пети до осми клас.

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Повече снимки- тук!

 


21.05.2015г.

НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ

 

     С годишно утро приключи учебната година за първокласниците с класен ръководител г-жа Т.Иванова и възпитател г-жа Д.Сарова. Най- малките ученици от училището  показаха пред родителите и останалите гости колко много са научили през учебната година,  изявиха се като много добри артисти, певци и танцьори. Г-н Николов- директор на училището връчи удостоверенията за завършен първи клас и наградите на отличните ученици.

 

   СНИМКИ- ТУК!

 

 

 


 

30.04.2015 г.    

      Денят на ромите беше отбелязан в нашето училище и тази учебна година. Под ръководството на г-жа В. Първанова ученици  в ромски носии се изявиха с песни и танци от ромския фолклор.


15.05.2015 г.            "Моята родина" беше темата, по която учениците от ПИГ рисуваха на асфалт. Мероприятието предизвика голям интерес. За това  свидетелстват както големия брой участници-41 ученика, така и вълнението и старанието, с които учениците твориха.Всички участници получиха поощрителни награди.

        


 
8.05.2015 г.                                          СПАСИ  ЖИВОТА НА ДЕЦАТА

     Учениците от Основно училище "Васил Левски" се включиха активно в III-та глобална седмица по пътна безопасност на тема "Спаси живота на децата" в периода от 4-ти до 10-ти май 2015. Тя се провежда в цял свят по инициатива на Организацията на обединените нации и Международната здравна организация. Нейната цел е да насочи вниманието на всички хора към безопасността на децата на пътя.

     На 8 май се проведе среща на  учениците от първи и втори клас  с ПИ Пламен Пейчев-  от  Охранителна  полиция при  РУП гр.Провадия . Проведе се беседа по въпроси, свързани с безопасността на децата на пътя и поведението им като пешеходци . Децата получиха диплянки „Научи се да се пазиш сам на пътя и в превозното средство!”. Направи се демонстрация на безопасно пресичане на пътното платно по пешеходната пътека пред училище.

    В помощ на родителите се предоставиха материали и съвместно с учителя на първи клас се изработиха графични модели на безопасния път на детето до училище.

   В часа на класа учениците от първи до осми клас обсъдиха актуалната пътна обстановка в селището и конкретно в района на училището, припомниха си правилата за безопасно поведение на улицата като пешеходци и за участие в движението като велосипедисти.

 


"Време е да дадем пример" е мотото на Деня на Земята през 2015 г.,

който светът отбелязва всяка година на 22 април вече 45 години. Идеята е хората от цял свят да обединят усилията си в защита на уникалната околна среда на планетата ни.

       В нашето училище загриженост за околната среда показаха второкласниците на г-жа Жечева, които по своя инициатива почистиха двора на училището.

       В организираното  от ОДК гр. Провадия ревю  "Да опазим Земята" / на 22 април 2015г./  костюмите от отпадъчни материали на нашите представители заеха призови места. На първо място се класира Еми Галинова от осми клас, на второ- Емилия Виолинова , на трето- Михаил Трифонов.

       На 24 април 2015г. в училище се проведе ревю на костюми от отпадъчни материали под наслов  "Да опазим природата" . Включилите  се представители от всички класове показаха оригинални красиви костюми и предизвикаха възхищението на публиката.

 

 

 

 

Снимки- тук.                                                                                                                               Снимки- тук.


 

4.04.2015г.                 ЛАЗАРКИ ПЯХА, ТАНЦУВАХА

        И НАРИЧАХА В СЕЛО БОЗВЕЛИЙСКО           

           

      На Лазаровден момичетата от Основно училище с.Бозвелийско отново възкресиха пролетния момински обичай „Лазаруване”. Облечени в красиви  носии , с венчета от цветя, те обходиха къщите в селото, като пееха лазарски песни  за здраве и плодородие. Стопаните ги посрещаха с радост   и слагаха в кошничките им яйца, сладки и пари.  

           Както повелява традицията,  лазарките  хвърлиха венчетата си в  селската река.

 

 

 


         Тържество послучай 8 март- денят на жената, под ръководството на своите учителки -г-жа Т. Иванова и г-жа М. Жечева, подготвиха учениците от първи и втори клас. Децата поздравиха своите майки и баби със стихчета, песни и танци и специално изработени от тях подаръци.


В РАБОТИЛНИЦАТА НА БАБА МАРТА

 третокласниците и четвъртокласниците  съвместно с жените от ПК "Вяра" и НЧ "Победа 1927 г." измайсториха красиви и оригинални мартеници, с част от които беше подредена  изложба в читалището, а други- украсиха класната стая на третокласниците.

 

     Красиви мартеници окичиха всички класни стаи, дряново дръвче във фоайето и дърво пред входа на училището.


АРХИВ>>>АКТУАЛНО- ЯНУАРИ- ФЕВРУАРИ 2015 Г.

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930