Tuesday, 2021-04-20, 10:53 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"    С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

2013/2014г. /м.октомври-м.април/

 

                

      На 25 април училището ни се включи в националната кампания "Да изчистим България!". Дворът на училището беше почистен от учениците от началните класове.Учениците от среден курс почистваха района около училище и центъра на селото. Беше създадена добра организация, всички се отнесоха към инициативата отговорно и резултатите бяха видими.

    

     По повод Деня на Земята във фоайето на училището се подреди изложба от предмети, изработени от природни и отпадъчни материали.


                               

           На 22 април 2014 г. започнаха занятията от стартиралия в училището ни трети етап от проекта "Нов шанс за успех". Целта език проекта Е ч. рез ограмотяване И формиране ключови компетентности Да бъде улеснен ПО-нататъшният достъп на неграмотните и слабограмотни хора до общообразователна и професионална подготовка и съответно до по-конкурентно им участие на пазара на труда  .    Учебна дейност се организира с неграмотни и слабограмотни лица над 16 години, които нямат завършен начален етап или клас от прогимназиалния етап на основно образование.В нашето училище са сформирани три групи за ограмотяване и една-в пети клас. Успешно завършилите обучението ще получат сертификати.

 


                                                   

                                  Ш А Р Е Н   В Е Л И К Д Е Н

     В очакване на големия християнски празник учениците от ПИГ под ръководството на възпитателите подредиха красива великденска изложба от шарени яйца и предмети за великденска украса, изработени в часовете за дейности по интереси.


12.04.2014г.

     Лазаруването е пролетен обичай, който вече традиционно присъства в празничния календар на с. Бозвелийско. И тази година момичетата от нашето училище с голямо желание се включиха в лазарската група, която с песни, танци и благопожелания поздрави бозвелийци. Лазарките, както винаги бяха очаквани с нетърпение и приети гостоприемно във всеки дом.


ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС-УЧЕБНА 2014/2015 ГОДИНА


 

       Всяка година на 1 март ние, българите, се окичваме с бяло-червените мартеници-за здраве, благополучие и с предчувствие за края на зимата и настъпването на пролетта. Тази древна традиция ни носи много радост и надежди. Радваме се на пожеланията и вниманието към нас от страна на близките и приятелите си, когато получаваме от тях тези красиви амулети. Стараем се да изберем за тях най-красивите мартеници, за да им покажем колко ги обичаме и държим на тях. Нашето вълнение е още по-голямо, когато сами изработваме мартениците и влагаме в тази дейност цялото си старание и въображение.

 

     Сръчните ръце на учениците и учителите от училището ни сътвориха стотици красиви и оригинални мартеници. При изработването на тези пролетни символи в часовете по домашен бит и техника, учениците се запознаха с историята и традициите в изработването им, научиха, че мартениците имат голяма сила, защото в тях са вплетени много доброта и позитивно пожелание.

   

      Във фоайето на училището се уреди изложба от мартеници и се украси дряново дръвче. За първи път пред входа на училищния двор учениците окичиха с мартеници дърво, на което се радват както те самите, така и всички жители на селото.

 

 


02.19.2014 г.                                                

 ПАМЕТНА ДАТА

 

,, ... Ти ни трябваш и днес, Апостоле,

да ни кажеш ни трябваш, Апостоле,

как се люби народ, Апостоле ... "

 

На 19. ІІ. 2014 год. учениците от Основно училище,, Васил Левски "с. Бозвелийско и преподавателите им почетоха паметта на Апостола с кратка литературно -. музикална ПРОГРАМА Подготвен беше рецитал ПОД наслов,, Ти ни трябваш и днес, Апостоле ". Тържеството бе открито с изява на мажоретния състав при училището. Звучаха песни посветени на Апостола.

След приключване на тържеството най-добрите ученици и учителския колектив поднесоха венец пред бюст - паметника на Васил Левски в град Провадия. Отново бяха рецитирани стихове в знак на признателност към Апостола.

 

 


       

В края език написана декември бяха отчетени резултатите От  съревнованието   "Клас на годината"  за учениците от пети до осми клас , според които с най-добра дисциплина, инициативност Успех И Е седми Клас .

       В класовете от начален курс учениците се борят в съревнованието " Ученик на годината ".

       Крайните резултати ще станат известни в края на учебната година, когато класовете и учениците-победители ще бъдат наградени от училищното ръководство.

 

 

 

 


 ДУХЪТ НА КОЛЕДА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

 

 Приготовленията в очакване на Коледа ни донесоха не по-малко радостни вълнения от самия празник. Коледният дух завладя училището ни в началото на месец декември, когато всички класни стаи грейнаха в нови и оригинални празнични украси. Трудно беше на училищната комисия да определи победител в обявения Конкурс за коледна украса.

       И все пак-първите места заеха: в начален курс-втори клас с класен ръководител госпожа Милена Иванова и в среден курс-осми клас с класен ръководител госпожа Донка Бакалова.

       Уреденият от полуинтернатните групи кът пресъздаваше трапезата на Бъдни вечер.

        В класовете и полуинтернатните групи се подредиха изложби от изработени от учениците коледни картички. Най-добрите участваха във II Общински конкурс за само-ръчно изработена коледна картичка, от който награди и поощрения получиха Михаил Трифонов-VI клас, Василена Живкова-VI клас, Станимира Диянова-III клас.

 

 

  Вълнението на първокласниците беше най-голямо. На коледното си тържество, подготвено под ръководството на г-жа Марияна Жечева, децата посрещнаха с коледни песни и стихчета Дядо Коледа и получиха подаръци.

 

 

Изложба от сурвакници, изработе-ни от ученици от училището ни, в типичния за Бозвелийско стил, беше подредена във фоайето на училището. Много старание и усет за красота бяха вложили в изра-ботването на своите сурвакници Иван Недков-IIклас, Хамид Караджа-II клас, Филип Йорданов-IIклас, Стелиян Стефанов-II клас, Иван Недков - III клас, Теодора Иванова-IV клас, Асен Трифонов-IV клас, Петромир Атанасов-VI клас, Данаил Атанасов - VII клас, Неделин Недков-VI клас.

 

 


 
 
 
1н           
 

28.10.2013 г.

чаша              Ученическият съвет съвместно с училищното ръководство обявяват:

1.Съревнование "Клас на годината" - 5-8 клас;

2.Съревнование "Ученик на годината" - 1-4 клас.

                 По предварително съгласувани и приети критерии ще се оценява дисциплината, успеха и инициативността на учениците. Съревнованието ще се отчита ежемесечно и ще приключи в края на учебната година.

 

     

 

    
 
 
 

 

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930